Punjena štuka

Punjena štuka - Impresivno jelo i izgledom i ukusom (FOTO)

Ovo je jelo kojim ćete oduševiti svoje goste i ukućane, a pošto je reč o otkoštenom ribljem mesu i mala deca će moći da uživaju njemu. Pored fenomenalnog ukusa, ovo jelo će na vašem stolu izgledati zaista impresivno.

Za ovo jelo najbolje je odabrati štuku od cca 2kg. Sveže upecanu :)

Recept za punjenu štuku u rerni

Sastojci:
Štuka 2kg,
Margarin ili maslac 250g
Sir trapist (ili neki drugi punomasni sir) 300g
So, biber
Vegete po želji
Krompir 1kg
Maslac za mazanje štuke 100g

Priprema:
Ono što moram na početku naglasiti je da štuki kaju čistite ne smete rasporiti stomak, već iz reza koji ste napravili ispod glave povaditi unutrašnjost.

Lagano zaseći ispod kože i polako guliti kožu sa mesa štuke, kao što vidite na fotografiji.

punjena_stuka_6.jpg

punjena_stuka_8.jpg

Kada dodjete do dela kod peraja, zasecite nožem i samo nastavite dalje. Nije toliko komplikovano kao što vam se čini.

Kada ste ogulili kožu sa štuke, izvrnite kožu nazad i ostavite sa strane.

punjena_stuka_17.jpg

Meso skinite sa kostiju i izmeljite. Izmeljite meso štuke 2 puta zbog eventualno zasotale koščice.

U mleveno meso štuke dodajte margarin (ili maslac, šta vam je u frižideru), sir, začinite solju i biberom i izmešajte sve to dobro.

Ovako napravljenu smesu polago rukom vrćajate nazad i punite štuku.

punjena_stuka_20.jpg

punjena_stuka_21.jpg

Kromir isecite na kriške, posolite ga, stavite malo ruzmarina po njemu.

U dobro nauljenu tepsiju stavite začinjen krompir, i na krompir položite napunjenu štuku. Na štuku poređajte komade maslaca kako koža tokom pečenja ne bi popucala.

punjena_stuka_24.jpg

Pecite na 180C otpilike sat vremena, u zavisnosti od rerne koju koristite.

punjena_stuka_26.jpg

punjena_stuka_27.jpg

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.