Pastrmka pečena u rerni

Kako da spremite pastrmku u rerni na jednostavan način

Ovaj recept za pastrmku je idealan i jedini je koji će vam trebati u budućnosti.

Zbog svog visoko proteinskog sastava i niske kalorijske vrednosti pastrmka je neizostavan deo jelovnika svake osobe koja vodi računa o zdravoj ishrani. Pastrmka je izuzetno bogata sa kalijumom, fosforom, kompleksom B vitamina, selenom. Pogledajte kako da spremite pastrmku u rerni lako, a poslužite sa krompir salatom ili pirinčem.

Sastojci:

4 pastrmke
300 ml belog vina
1 veza peršuna
1 veći limun
3 čena belog luka
5 kašika ulja
70 g posnog margarina

Priprema:

Ribu presecite po dužini i očistite unutrašnjost, operite i osušite. Posolite i pobiberite i spolja i unutra. Stavite u tepsiju i ostavite u frižideru nekih 30-45 minuta.

U posudi pomešajte ulje, belo vino, seckani peršun i mleveni beli luk, kao i limunov sok. Pre toga isecite 4 koluta. Tepsiju obložite pek papirom i u svaku ribu sipajte malo marinade (tako gde ste presekli).

Prelijte preostalom marinadom (ostavite malo da prelijete i drugu stranu), pa okrenite na drugu stranu i opet prelijte. Poređajte preko svake ribe kolut limuna i stavite parče posnog margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 40 minuta.

Izvor: stvarukusa.mondo.rs

Možda će vas interesovati i ovo: