
Pljeskavice od oslića - Spoj ukusa i zdrave hrane
Oslić je širom sveta izuzetno popularna vrsta morske ribe, koju karakteriše pun ukus belog, mekanog mesa od koga se prilično jednostavno odvajaju kosti. Dodamo li tome izvanredne zdravstvene prednosti oslića i dostupnost tokom cele godine, jasno je zašto bi oslić trebalo što češće da bude na našoj trpezi.
Donosimo vam recept za ukusne pljeskavice od oslića koje su idealne i za decu, jer nemaju kostiju, a možete ih servirati kao klasične burgere u lepinji, a deca za tim luduju.
Recept za pljeskavice od oslića
Sastojci:
-1 kg oslića
-60 g brašna
-3 kašike prezli
-3 čena belog luka
-100g senfa
1 kašičica ml. paprike
-so, biber..
Priprema:
Filete oslića obarite u slanoj vodi oko pola sata da lepo omekšaju. Procedite ih i ostavite da se ohlade.
Ribu odvojite od kostiju, dodajte sitno naseckan beli luk, brašno, prezle, senf i začine po ukusu. Sve sastojke izmiksajte tako da dobijete homogenu smesu.
Između dlanova formirajte pljeskavice željene veličine i redjati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15-20 minuta da dobiju lepu rumenu koricu.
Naravno, pljeskavice možete peći i klasično na roštilju, ovde smo izabrali pečenje u rerni kao zdraviju varijantu.