Oslić iz rerne
Oslić iz rerne

Oslić iz rerne - Nikad lakša priprema ribe

Jedno od onih jela koja se naprave bez velikog truda, ali su uvek dobrodošla na našoj trpezi. Lagano i fino jelo za svaki dan.

Sastojci:

1 kg oslića bez glave i repa
150 ml maslinovog ulja
10 ml vode
1/2 kašike suvog začina
1 kašika sušenog peršunovog lista
1 puna kašičica belog luka u granulama
sok od pola limuna
so, biber

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Ribu oprati pa praviti mešavinu začina.

Maslinovom ulju dodati suvi začin, so i biber, promešati pa dodati beli luk, peršunov list i sok od limuna.

Opet sve izmešati pa ovom masom premazati ribu sa obe strane i poslagati je u keramičku ili vatrostalnu činiju.

Preostalom mešavinom začina premazati još ribu, da se sve utroši.

Vodu uliti sastrane u tepsiju.

Staviti da se peče pa nakon 30 minuta lagano okrenuti ribu jer se gornja strana suši pri prečenju.

Kada okrenete peći još nekih 20 do 30 minuta.

Videćete da se meso odvaja od kostiju na početku i na kraju ribe.

Poslužiti toplu uz salatu ili prilog, po želji, a mi preporučujemo krompir salatu

Prijatno.

Izvor: domacirecepti.net

Možda će vas interesovati i ovo: