
Riblje pljeskavice: Ručak gotov začas
Prave se jednostavno i brzo, a svi ih obožavaju.
Sastojci:
1 kg bele ribe,
200 g griza,
100 g sredine hleba,
5 čena belog luka,
1 krompir,
1 kašika prezli,
biber,
so.
Priprema:
Ribu očistite, operite, pa skuvajte. Kad je riba kuvana prohladite je i odstranite kosti, pa sameljite na mašini za meso dva puta.
Dodajte na sitno izrendan krompir kome ste odstranili vodu. Zatim dodajte beli luk, hleb, mirođiju i peršun. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u griz i pecite na vrelom ulju.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.