
Pihtije od šarana - Za ljubitelje ribe
Za one koji nisu baš ljubitelji masng svinjkog mesa od kog se uobičajeno prave pihtije, donosimo vam recept kako da napravite pihtije od ribe. Pihtije se prave od šarana jer on spada u masnu rečnu ribu. Jelo je idealno i za posnu kuhinju.
Sastojci
1kg glava i repova od šarana
1 kuvana šargarepa
limun ili sirće
so
Priprema
1. Ribu skuvajte, odvojte od kostiju i spojite sa seckanom kuvanom šargarepom, svežim peršunom, limunom ili sirćetom.
2. Začinite, poređajte u posudu i nalijte fondom u kojem se kuvala. Ukoliko ima previše fonda, ukuvajte ga do željene količine.
3. Pihtije ostavite na hladnom. Ove pihtije možete da spremate i od kečige jer i ona u sebi sadrži dosta želirajućih materija.
Izvor: Srbiju volimo