Raskosna torta sa kafom, lesnicima i vanilom

Raskošna torta sa kafom, lešnicima i vanilom

Ako volite bogate, aromatične deserte, ova torta će Vas oduševiti. Savršena je za posebne prilike, ali i za one trenutke kada želite da sebe ili drage osobe počastite nečim posebnim.

Sastojci i Količina za tortu:

Za badem puslice:

  • Belanca 150 g (oko 5 jaja)
  • Šećer 200 g
  • Mleveni bademi 100 g
  • Mleveni lešnici 50 g
  • Brašno 1 kašika

Za lešnik pastu:

  • Pečeni lešnici 150 g
  • Šećer 150 g
  • Voda 1 kašika
  • Instat kafa 1 kašičica

Za bavarsku kremu:

  • Mleko 300 ml
  • Žumanca 3
  • Šećer 80 g
  • Gustin 1 kašika
  • Slatka pavlaka 200 ml
  • Vanila 1 kašičica
  • Želatin 5 g

Za dekoraciju:

  • Slatka pavlaka 200 ml
  • Čokoladne mrvice, ceo lešnik ili kafena zrna za dekoraciju za dekoraciju

Kako pripremiti tortu:

  1. Umutite belanca dok ne zapene, zatim dodajte šećer postepeno dok ne dobijete čvrst sneg. Lagano umešajte mlevene bademe, lešnike i brašno. Rasporedite smesu na papir za pečenje u 2 ili 3 okrugla oblika (ili kom god obliku želite). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 140°C oko 1 sat, dok kore ne postanu suve i hrskave. Ohladite.
  2. Otopite šećer sa kašikom vode u tiganju dok ne dobije zlatnu boju (karamel). Dodajte lešnike i kafu, promešajte, pa prelijte na papir za pečenje. Kada se ohladi, izlomite i sameljite u blenderu dok ne dobijete pastu.
  3. Umutite žumanca sa šećerom i gustinom. Ugrejte mleko sa vanilom, pa postepeno dodajte u smesu od žumanaca. Vratite na tiho da se zgusne uz stalno mešanje. Dodajte omekšani želatin, promešajte i ostavite da se prohladi. Umutite slatku pavlaku i pažljivo umešajte u prohlađeni krem.
  4. Stavite prvu koru, namažite tanak sloj lešnik praline, pa sloj bavarske kreme. Ponavljajte dok ne potrošite sastojke. Prekrijte šlagom i dekorišite po želji. Ohladite najmanje 4 sata, idealno preko noći.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.