Recept za apsolutno savršene domaće palačinke

Recept za apsolutno savršene domaće palačinke

Put do laganih, ukusnih, neodoljivih palačinki nikada nije bio jednostavniji.

Bez obzira na to koliko puta ste ih preipremili, da li ste početnik u kulinarstvu ili već imate zavidan staž u kuhinji, nije na odmet da svoje pripremu palačinki dovedete do savršenstva.

Evo nekoliko saveta za pripremu savršenih palačinki.

1. Pivo. Ovaj alkoholni napitak daje blagu aromu palačinkama, a gazirana tekstura čini palačinke mekim i laganim.

2. Odgovarajući tiganj. Nabavite specijalni tiganj za palačinke, koji je napravljen od posebnog materijala i nije dubok. Takođe, neka vam ovaj tiganj isključivo služi za pripremu palačinki.

3. Procedite smesu. Kada ste napravili smesu, procedite je kroz cediljku kako biste se rešili nepoželjnih grudvica i dobili homogenu masu.

4. Ostavite smesu da odmori. Najbolje bi bilo da smesu za palačinke pripremite dan pre ili bar osam sati pre pripreme. Takozvano odaranje smese omogućava glutenu u brašnu da se veže za mleko i jaja i da poslastici da bolji ukus.

5. Zagrevanje mleka. Zagrejte mleko, ali ne toliko da počne da vri, a zatim mu dodajte puter ukoliko želite. Nakon toga mleko dodajte jajima i brašnu.

6. Odgovarajuća temperatura. Neka vam prve dve palačinke budu za probu. Odnosno, iskoristite ih da pronađet pravu temperaturu. Počnite tako što ćete prve palačinke napraviti na uemrenoj temperaturi koju ćete kasnije povećavati.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: