Cupcakes sa šumskim voćem su mi skroz adekvatan slatkiš za prvomajski ručak. Posebno ako odlazite negde u prirodu na roštiljanje ili kod nekoga u goste, pa vam treba nešto lagano posle svog tog mesa. Mnogo mi se dopada biskvitni deo, mogla bih samog da ga jedem, bez ikakvih problema. Voće je ovog puta miks bobičastog, ali ako vam se to ne pravi, možete staviti bilo koji džem koji inače volite u palačinkama, na primer i biće sigurno sjajna kombinacija.
Za gornji deo sam napravila puter krem sa krem sirom i kondenzovanim mlekom. Odličan je za cupcake-ove a kondenzovano mleko dodaje još jedan sloj ukusa – ovaj divni vanil biksvit i divno šumsko voće biće obogaćeni blagim ukusom karamelizovanog mleka – sjajna kombinacija!
Fil na prvu deluje nedovoljno čvrsto, ali ne brinite, nakon hlađenja u frižideru postaće u potpunosti kompaktan i čvrst. Voće će se takođe nakon hlađenja stegnuti. Ukoliko ove kolačiće želite da napravite nekoliko dana ranije, najbolje je da ih nakon filovanja stavite u jednu plastičnu kutiju i držite poklopljene, kako fil ne bi pokupio mirise frižidera.
Sastojci:
Testo za 12 mafina:
125 g omekšalog Premia putera
100 g Premia šećera
1 Premia vanilin šećer
2 Premia jajeta
½ kašičice sitno rendane korice pomorandže
130 ml mleka + 1 kašika limunovog soka
150 g Premia glatkog brašna T400
1 kašičica Premia praška za pecivo
½ kašičice Premia sode bikarbone
Voćni fil:
150 g Premia smrznutog letnjeg miksa
2-3 kašike Premia šećera
1 kašika gustina
50 ml vode
Puter krem:
125 g Premia putera
100 g Premia krem maslaca
100 g kondenzovanog mleka
Dekoracija, po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni a pleh za mafine obložite papirnim korpicama. U činiji pomešajte omekšali puter sa šećerom i vanilinim šećerom. Dodajte jaja i koricu pomorandže pa dobro sjedinite. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu i mleko koje ste pomešali sa limunovim sokom. Sve dobro izmešajte tek toliko da se sjedini i nema grudvica. Podelite testo u 12 korpica za mafine pa pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni. Izvadite mafine iz pleha i ohladite ih.
U međuvremenu pripremite voćni fil. U šerpicu stavite vodu, gustin, voće i šećer pa izmešajte i stavite na ringlu. Mešajet sve vreme i kuvajte nekoliko minuta da se voće zgusne. Sklonite sa ringle pa preručite u tanjir i ostavite da se ohladi.
U mafinima napravite udubljenje. Vrhom oštrog noža zasecite kao da pravite kvadrat, pa onda samo izvucite isečeni deo. U udubljenje stavite ohlađeno voće pa sve zajedno stavite u frižider, da se hladi dok ne pripremite fil za preko.
Omekšali puter dobro umutite mikserom, zatim dodajte krem maslac i ponovo dobro umutite. Na kraju, dodajte kondenzovano mleko i sjedinite mikserom. Preručite u dresir kesu sa okruglim nastavkom pa istisnite na ohlađene mafine onako kako želite. Ja sam ovog puta stavila malo manje fila, ali ima ga dovoljno da svaki mafin bogato nafilujete. Ukrasite po želji.
izvor:milinkuvar.com