London štangle: Jednostavne i ukusne!
Uz proverene recepte Petra Žuljevića, majstora poslastičarstva, sigurni smo da će pravljenje ovih fantastičnih poslastica predstavljati slatko zadovoljstvo.
Sastojci
ZA KORU:
puter 160 g
žumanca 6
šećer 240 g
brašno 200 g
džem od kajsija po ukusu
ZA FIL:
belanca 6
šećer 150 g
mleveni orasi 150 g
Priprema:
Penasto umutite puter, pa postepeno dodajte žumanca i šećer. Kad se sve lepo sjedini, dodajte brašno i još malo mutite da dobijete ujednačenu smesu.
Razvucite testo u podmazan pleh tako da bude dva prsta debljine, te pecite 8–10 minuta na 180 stepeni.
Pečenu koru izvadite iz rerne, pa kad se prohladi, namažite je džemom od kajsija.
Za fil ulupajte čvrst sneg od belanaca, postepeno dodajte šećer, pa kad dobro umutite, dodajte i mlevene orahe.
Sve dobro sjedinite, premažite preko kore, te vratite u rernu na 15 minuta da se suši na 100 stepeni.
Izvor: recepti.zena.blic.rs