London štangle: Jednostavne i ukusne!

London štangle: Jednostavne i ukusne!

Uz proverene recepte Petra Žuljevića, majstora poslastičarstva, sigurni smo da će pravljenje ovih fantastičnih poslastica predstavljati slatko zadovoljstvo.

Sastojci 
ZA KORU:
puter 160 g
žumanca 6
šećer 240 g
brašno 200 g
džem od kajsija po ukusu
ZA FIL:
belanca 6
šećer 150 g
mleveni orasi 150 g

Priprema:

Penasto umutite puter, pa postepeno dodajte žumanca i šećer. Kad se sve lepo sjedini, dodajte brašno i još malo mutite da dobijete ujednačenu smesu.

Razvucite testo u podmazan pleh tako da bude dva prsta debljine, te pecite 8–10 minuta na 180 stepeni.

Pečenu koru izvadite iz rerne, pa kad se prohladi, namažite je džemom od kajsija.

Za fil ulupajte čvrst sneg od belanaca, postepeno dodajte šećer, pa kad dobro umutite, dodajte i mlevene orahe.

Sve dobro sjedinite, premažite preko kore, te vratite u rernu na 15 minuta da se suši na 100 stepeni.

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.