
Neodoljive žerbo kocke
Sastojci
malo kvasca
malo mleka
kašičica šećera
250 g putera + malo za topljenje čokolade
500 g brašna
2 žumanca
1 jaje
3 kašike šećera + za malo za orahe
soda bikarbona (na vrh noža)
250 g mlevenih oraha
džem od kajsija za premazivanje kora
100 g čokolade
Priprema
1. Kvasac i kašičicu šećera staviti u malo mleka da naraste. Za to vreme, izgnječiti maslac viljuškom, dodati brašno i sjediniti. Dodati nabubreli kvasac, žumanca, jaje, šećer i sodu bikarbonu, pa dobro izmešati, da se dobije jednolična smesa.
2. Testo podeliti na tri jednake loptice. Rastanjiti ih na veličinu pleha, pa prvu postaviti i izbockati viljuškom, zatim premazati džemom od kajsija, pa posuti mlevenim orasima, koje ste prethodno pomešali sa malo šećera.
3. Preko staviti drugu koru i ponoviti postupak - izbockajte viljuškom, namažite džemom i pospite ušećerenim mlevenim orasima. Poklopite trećom korom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 30 minuta.
4. Pečen i prohlađen kolač preliti čokoladom, otopljenom sa malo vode i maslaca, a po želji možete posuti i malo mlevenih oraha preko čokolade.
Izvor: Stil
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.