Napravite domaći sok od jagoda

Napravite domaći sok od jagoda

Ako želite da obradujete svoje ukućane, a posebno mališane, onda je pravo vreme da razmišljate o tome kako napraviti domaći sok od jagoda, bez konzervansa.

Sezona domaćih jagoda samo što nije počela, pa pored uživanja u jelu ovog predivnog voća, možete ga pripremiti vrlo lako i uživati i tokom nastupajućih meseci u ispijanju vrlo ukusnog soka od jagoda.

Poznato je da je period konzumiranja ovog voća vrlo kratak, pa se zato većina domaćica trudi da ostavi za naredne mesece domaći sok od jagoda. Važno je samo pripremiti ga na pravi način kako bi se održao, pa ga zato možete pripemiti i bez konzervansa.

Ako želite da saznate kako se pravi domaći sok od jagoda, bez dodatka konzervansa, pročitajte recept koji smo za vas pripremili u nastavku teksta. Imajte na umu da pripremanje soka od jagoda ne iziskuje nikakav poseban napor, ako izuzmete čišćenje ovog predivnog voća.

Ukoliko imate blender u kome možete ispasirati jagode, biće vam potrebno još manje vremena za pripremu domaćeg soka od jagoda. U našem receptu je dana količina za 3 kg voća, a vi je možete povećavti ili smanjivati u skladu sa vašim potrebama. Imajte na umu da ispadne, otprilike polovina količine soka, to jest od recimo 3 kilograma voća, bi trebalo da dobijeto oko 1,5 litara domaćeg soka od jagoda.

Za pripremu domaćeg soka od jagoda, biće vam potrebni sledeći sastojci:

3 kg jagoda

600 – 800 gr šećera

3 kesice limuntusa

voda

Priprema:

Voće očistite i dobro operite. Vodite računa da plodovi koje ćete koristiti za pripremu domaćeg soka od jagoda treba da budu zdravi.

Očišćeno voće nalijte sa 2 litra vode i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko pola sata, nakon što provri.

Zatim jagode izgnječite kao za ire krompir ili izmiksajte u blenderu.

Dodajte šećera po ukusu i 3 kesice limuntusa. Nalijte sa 3 litra vode i ostavite na tihoj vatri da provri.

Flaše sterilišite u rerni, pa čim sok provri sipajte ga u pripremljene flaše.

Ako ne želite da dodajete konzervans, možete flaše poređati u veću šerpu u koju ste nalili vode toliko da dolazi do grlića flaša. Šerpu stavite na tihu vatru i ostavite da vri 15 – ak minuta.

Flaše sa ovako pripremljenim sokom ostavite da se same potpuno ohlade i odložite ih u tamnu i, po mogućstvu hladniju prostoriju.

Izvor: Saznajlako

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.