Čokoladna torta bez brašna i od samo tri sastojka!
Sastojci:
- 175 g crne čokolade
- 7 jaja
- 140 g maslaca
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 130 stepeni. pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari, a pred sam kraj kada je čokolada rastopljena, umešajte i na kockice isečen maslac, pa mešajte dok se ne rastopi.
2. Odvojite žumanaca od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumanca, pa im dodajte, lagano mešajući, ohlađenu smesu od čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite sneg od belanaca, i kašiku po kašiku ga dodajte u prethodno pripremljenu smesu, polako mešajući dok smesa ne postane homogena.
3. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa.
Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pospite šećerom u prahu, isecite toplim nožem i poslužite uz slatku pavlaku, sveže jagode ili maline.
Izvor: Zadovoljna.hr