Tartufata

Tartufata: Kako da sami napravite ovu pastu vrhunskog ukusa

Tartufata je aromatična pasta napravljena od tartufa, najčešće u kombinaciji sa maslinovim uljem, šampinjonima, belim lukom. Poneko u tartufatu stavlja i vrganje, ali ovo se ne preporučuje, jer vrganji, posebno ako koristite sušene, vrganje, preuzmu ukus paste. Naravno, tartufatu možete praviti i samo od tartufa, ali s obzirom na cenu ovih pečuraka, mešanje sa šampinjonima s čini kao dobra ideja.

Tartufata se često koristi za razna jela od paste, a oblik paste možete birati po želji. Jelo za koje vam donosimo recept je, naravno, neuporedivo bolje ako se malo potrudite i napravite domaće taljatele

Recept za domaću tartufatu

Sastojci (za 2 osobe)

170g taljatela
40 g crnih tartufa
60g šampinjona
3 čena belog luka
60 ml maslinovog ulja (ekstra devičanskog)
So, biber po ukusu

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržite sitno seckan beli luk samo dok ne zamiriše (ne sme da potamni).

U blender stavite tartufe i šampinjone, beli luk, preostalo maslinovo ulje, so i biber.

Miksajte dok ne dobijete pastu željene teksture – može biti potpuno kremasta ili sa sitnim komadićima, po ukusu.

Sipajte tartufatu u sterilnu teglicu, prelijte slojem maslinovog ulja i čuvajte u frižideru do 10 dana.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.