
Napravite domaće taljatele od SAMO 2 SASTOJKA + PRAVI RECEPT ZA KARBONARU
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje i želite da isprobate sami da napravite i testeninu i sos onda je ovo recept za vas. Priprema testa i karbonare ne zahteva puno vremena, jedino što će razvlačenje testa biti malo teži posao, ali vredi.
Sastojci:
2 velika jajeta
200 g brašna tip 00 (može i obično)
Priprema:
Pomešajte ova jaja i brašno i umesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.
Premesite testo na pobrašnjenoj površini i oklagijom rastanjite baš tanko u obliku pravouganika. Presavijte po dužini i onda isecite trakice (kao na slici).
Sada razdvojte trakice i stavite taljatelje da se skuvaju.
Recept za karbonaru
Sastojci:
1 jaje + 2 žumanca
malo slanine
parmezan
1 čen belog luka
Priprema:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite seckanu slaninu.
Jaja i žumanca dobro umutite i dodajte parmezan, pa promešajte.
Zatim u slaninu dodajte sitno seckan beli luk i taljatele. Promešajte i sipajte jaja.
Isključite šporet i kuvajte par minuta na isključenom.
Ne preterujete da se jaja ne bi skuvala, kratko ostavite na vreloj ringli i odmah sklonite.
Izvor: stvarukusa.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.