Ćufte iz rerne u paradajz sosu
Sastojci
500 g mlevenog mesa (po želji)
100 g crnog luka
100 g kačkavalja
300 ml paradajz soka
200 g paradajza
10 kom. peršuna
50 g prezli
10 g maslaca
2 čena belоg luka
so, biber
Priprema
Iseckajte glavicu crnog luka, dva čena belog luka i sveži peršun. U većoj posudi izmešajte mleveno meso sa lukom, peršunom, prezlama i začinima.
Ostavite meso da odstoji u frižideru dva sata. Oblikujte ćufte i ređajte ih u posudu za pečenje.
Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme možete pripremiti sos.
Kuvajte sos od paradajza oko 10 minuta na umerenoj temperaturi, potom dodajte začine. Kada ćufte porumene, prelijte ih sosom i pecite još pola sata.
Kada sos potamni, izvadite ćufte iz rerne, pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se kačkavalj otopi i porumeni.
Uživajte u ovom gurmanskom obroku. Prijatno!
Izvor: maxi.rs