Jabuke punjene orasima

Jabuke punjene orasima

Sastojci

- 6 kiselih jabuka

- sok jednog limuna

- 100 g sirovog marcipana

- 50 g suvog grožđa mariniranog u rumu

- 350 g maslaca

- 100 ml belog vina

- 200 ml soka od jabuka

- 100 g meda

- 200 g pšeničnog brašna

- 150 g šećera

- 100 g mlevenih oraha

Priprema

1. Jabuke oprati i izdubiti deo sa košticama. Odseći „poklopac„ sa jabuka, pa ih poprskati limunovim sokom. Iseći marcipan, pa ga zamesiti sa suvim grožđem i masom napuniti jabuke. Rastopiti 200 g maslaca, pa ga pomešati sa vinom, sokom i medom, staviti u pekač i poređati jabuke.

2. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Prosejati brašno na radni sto, pa sipati šećer i mlevene orahe. Dodati preostali maslac, pa rukama sjedini sve sastojke, tako da nastane kompaktna masa. Jabuke napuniti masom sa orasima i peći u rerni 30 minuta.

3. Izvaditi pečene jabuke iz rerne i dekorativno ih servirati na plitke desertne tanjire. Po želji ukrasiti listićima matičnjaka i odmah servirati.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: