Zapečeno voće sa puslicom
Slasno voće "sakrilo" se ispod hrskave kore.
Sastojci:
3 zrele nektarine
400 g kupina
kašičica maslaca za podmazivanje pleha
4 kašika šećera
Za puslice odozgo:
4 belanceta
4 kašike šećera
po želji -100 g kokosovog brašna ili malo seckanih badema
Priprema:
1. Zarezati krstasto nektarine, ubaciti ih na kratko u kipuću vodu. Odmah stavitipod mlaz hladne vode. Oljuštiti nektarine i iseći ih na kriške. Oprati kupine.
2. Zagrejati rernu i ubaciti posudu za pečenje na kratko. Namazati je maslacem.
3. Umutiti mikserom belanca. Dodavati šećer tokom mućenja, malo po malo. Na kraju umešati pažljivo i kokosovo brašno.
4. Rasporediti voće po posudi za pečenje i posuti šećerom predviđenim za voće. Premazati kolač umućenim belancetom. Peći u rerni 15 minuta, a ako puslica počne da tamni, trebalo bi sve pokriti alu-folijom.
5. Ukoliko želite, možete se poigrati, i odlućiti se za još neko voće poput banana, jagoda, malina, jabuka, krušaka, kajsija...
Izvor: Stvarukusa.rs