
Čili kon karne (Chilli con carne)
Sastojci
1 celer
1 paprika
100g crvenog luka
3 bela luka
5 g čili praha
2 feferone (ljute)
400g paradajza iz konzerve
500g junećeg mlevenog mesa
500g pasulja
pileći bujon
so, biber, mlevena paprika
1 šargarepa
10ml ulja
Priprema
U dubljem loncu dinstajte na malo ulja sitno seckani crni i beli luk oko 10 minuta, dok luk ne dobije staklastu boju.
Potom dodajte meso, iseckan celer i šargarepu, čili, na kolutove isečenu papriku i alevu papriku.
Promešajte i dinstajte još pet minuta.
Zatim sipajte paradajz, skuvani pasulj i pileću supu.
Ovo tradicionalno meksičko jelo kuvajte još 40 minuta na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
Čili poslužite topao sa crnim hlebom i feferonama – za one koji žele da osete pravu meksičku ljutinu.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.