Goveđi gulaš sa crnim vinom
Sastojci
700 g mlade govedine
5 glavica luka
3 čena belog luka
lovorov list
ulje
4 kašičice mlevene crvene paprike
2 dl crnog vina
so, biber
Priprema
1. Govedinu operite, isecite na kockice i ostavite 10 minuta u hladnoj vodi.
2. Za to vreme očistite luk i isecite ga na tanke kolutiće, očistite i beli luk i usitnite ga, pa sve zajedno propržite na malo ulja dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
3. Izvadite meso iz vode, ocedite i dodajte dinstanom luku, promešajte, dolijte vode toliko da prekrije meso pa lagano kuvajte dok meso ne omekša. Dodajte vode po potrebi jer meso mora da bude u vodi, a kad omekša dodajte lovor, posolite, pobiberite, dodajte papriku koju ste pre toga propržili na malo ulja kako biste dobili zapršku.
4. Sve promešajte i dodajte vino, a kad gulaš postane malo gušći jelo je gotovo.
Izvor: Stvar ukusa