Goveđi gulaš sa crnim vinom

Goveđi gulaš sa crnim vinom

Sastojci

700 g mlade govedine

5 glavica luka

3 čena belog luka

lovorov list

ulje

4 kašičice mlevene crvene paprike

2 dl crnog vina

so, biber

Priprema

1. Govedinu operite, isecite na kockice i ostavite 10 minuta u hladnoj vodi.

2. Za to vreme očistite luk i isecite ga na tanke kolutiće, očistite i beli luk i usitnite ga, pa sve zajedno propržite na malo ulja dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

3. Izvadite meso iz vode, ocedite i dodajte dinstanom luku, promešajte, dolijte vode toliko da prekrije meso pa lagano kuvajte dok meso ne omekša. Dodajte vode po potrebi jer meso mora da bude u vodi, a kad omekša dodajte lovor, posolite, pobiberite, dodajte papriku koju ste pre toga propržili na malo ulja kako biste dobili zapršku.

4. Sve promešajte i dodajte vino, a kad gulaš postane malo gušći jelo je gotovo. 

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: