
Grilovan patlidžan
Sastojci
Za plavi patlidžan:
4 plava patlidžana
so
2 kašike soka od limuna
3 čena belog luka
5 kašika maslinovog ulja
Za sos od paradajza:
600 g paradajza
2 čena belog luka
so, biber
2 kašike maslinovog ulja
kašika seckanog bosiljka
Priprema
1. Patlidžane očistiti i iseći sa korom na uzdužne šnite. Posoliti i preliti limunom. Ostaviti da stoji 30 minuta.
2. Iscediti patlidžan i posušiti ga salvetom ili papirnim ubrusom. Iseckati beli luk. Premazati plavi patlidžan maslinovim uljem i peći na roštilju 2 – 3 minuta. Okrenuti, premazati uljem i posuti belim lukom. Peći još malo i skinuti sa roštilja.
3. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti, očistiti od semenki i iseckati na kockice. Iseckati beli luk i umešati ga u paradajz, posoliti, pobiberiti i dodati seckani bosiljak i maslinovo ulje. Servirati grilovani patlidžan uz umak od paradajza.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.