
Mediteranski špageti sa piletinom i crnim maslinama
Sastojci:
- 500 g špageta
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 300-400 g pilećeg filea iseckanog na kockice
- so, biber, origano
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 1 paradajz isečen na kockice
- iseckane crne masline
- šolja i po sosa od paradajza
- 60 g parmezana
Priprema:
Skuvati špagete i sačuvati pola šolje vode u kojoj su se kuvali.
Na zagrejanom maslinovom ulju ispržite pobiberenu i posoljenu piletinu.
Piletini dodajte crni i beli luk neposredno pre pre nego što bude gotova. Zatim dodajte iseckani paradajz, origano, masline i vodu u kojoj su se kuvale špagete. Ostavite minut da se masa lepo sjedini, sklonite s vatre i zatim dodajte sos od paradajza.
Prelijte špagete ovom masom i služite ih sa rendanim kačkavaljem ili izmrvljenim feta sirom!
Izvor: Pressonline
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.