Tartar biftek
Tartar biftek ili “steak tartare” je klasično jelo koje se priprema od sirovog mesa i služi hladno. Ovo jelo nosi različita imena u različitim zemljama, a ima i nekoliko načina pripreme.
Sastojci (za 2 Porcije)
1 čen belоg luka,
prstohvat biberа,
250 g bifteka,
100 g crnog luka,
1 kom. ljute paprike,
prstohvat mlevenog kima,
1 jaje,
10 g kapara,
10 ml konjaka,
so
Priprema
Pripremite 250 g bifteka i sameljite ga u mašinici za meso dva puta.
Sitno iseckajte crni i beli luk i jednu malu ljutu papriku.
Pomešajte meso, luk, ljutu papriku, kašičicu mlevenog kima, kašiku sitno iseckanog kapara, jaje, kašičicu senfa, 10 ml konjaka, biber i so, te sve dobro sjedinite.
Pripremljen biftek servirajte na tanjir i služite sa toplim tost hlebom i maslacem.