
Tartar biftek
Tartar biftek ili “steak tartare” je klasično jelo koje se priprema od sirovog mesa i služi hladno. Ovo jelo nosi različita imena u različitim zemljama, a ima i nekoliko načina pripreme.
Sastojci (za 2 Porcije)
1 čen belоg luka,
prstohvat biberа,
250 g bifteka,
100 g crnog luka,
1 kom. ljute paprike,
prstohvat mlevenog kima,
1 jaje,
10 g kapara,
10 ml konjaka,
so
Priprema
Pripremite 250 g bifteka i sameljite ga u mašinici za meso dva puta.
Sitno iseckajte crni i beli luk i jednu malu ljutu papriku.
Pomešajte meso, luk, ljutu papriku, kašičicu mlevenog kima, kašiku sitno iseckanog kapara, jaje, kašičicu senfa, 10 ml konjaka, biber i so, te sve dobro sjedinite.
Pripremljen biftek servirajte na tanjir i služite sa toplim tost hlebom i maslacem.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.