Vojvođanska mućkalica
Sastojci
150 g svinjetine
150 g teletine
senf
2 kašike ulja
Mućkalica:
150 g crnog luka
150 g paprika iz turšije
kašika paradajz-pirea
malo supe od mesa
gustin po potrebi
Priprema
1. Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće.
2. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat. Potom ih namažite senfom i ispecite na roštilju.
3. Alternativa je gril tiganj odnosno gril toster.
4. Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo
supe, posolite i začinite tucanom paprikom.
5. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.
Izvor: Stvar ukusa