
Zapečeni karfiol
Sastojci
1 glavica karfiola
2 kašike maslinovog ulja
1 jaje
1 kašika brašna
1 šolja mleka
½ glavica belog luka
1 kašika vinskog sirćeta
začin od sušenog povrća
mleveni biber
Priprema
1. Karfiol očistiti, odvojiti na cvetiće i oprati. Obariti u slanoj vodi kojoj smo dodali kašiku vinskog sirćeta.
2. Obaren karfiol propržiti na zagrejanom ulju, dodati sitno iseckani beli luk, biber i so. Izručiti ga u vatrostalnu činiju.
3. Umutiti jedno jaje, šolju mleka, kašiku brašna i kašiku začina od sušenog povrća. Dobijenu smesu preliti preko karfiola i zapeći u zagrejanoj rerni da se uhvati korica.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.