
Najukusnije pecivo: Mafini sa tikvicama
Poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
za 12 mafina
2 manje tikvice
malo soli
2 jajeta
1 kesica praška za pecivo
1 čaša jogurta
4 kašike ulja
2 čaše od jogurta oštrog brašna
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Dobro operite tikvice i izrendajte zajedno sa korom. Umutite jaja pa dodajte jogurt i ulje, a zatim i brašno sa praškom za pecivo, izmešajte da smesa postane glatka pa dodajte tikvice.
Promešajte da se svi sastojci sjedine.
U kalup za mafine stavite papirne korpice. Punite korpice do vrha i stavite da se peče oko 30 minuta dok lepo ne porumene odozgo.
Izvor: stvarukusa.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.