METROPOL SALATA
Shutterstock

METROPOL SALATA: jača od ruske, idealna uz roštilj ili pečenje

Sastojci:

4-5 srednja krompira
2-3 šargarepe
4 jaja
1/2 praziluka
150 g ćurećih prsa
180 g kisele pavlake (vrhnja) 150 ml majoneza
1 kašičica senfa
1/2 kašičice soli

Priprema:

Skuvajte krompir i šargarepu u posoljnoj vodi i odvojenim posudama, ocedite, pa oljuštite.

Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom).

Kad se ohladite, oljuštite ih.

Praziluk operite, očistite, pa iseckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.

Salamu, krompir, šargarepu i jaja iseckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.

Pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lepo prožme.

Rashladite i služite uz roštilj il dr.pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.

NAPOMENA: Ako želite, možete umesto ćurećih prsa staviti pileća ili čak neku drugu salamu po svom ukusu, a možete suhomesnati deo i sasvim da izostavite. Salata je sve lepša što duže stoji, te je možete pripremiti i dva dana ranije, pa sakriti, najbolje i od sebe.

Izvor: Marina`s Taste

Možda će vas interesovati i ovo: