Multipraktik može sve
foto: Shutterstock

Multipraktik može sve

Izmišljen u Francuskoj kako bi olakšao profesionalnim kuvarima da seku velike količine hrane, multipraktik je postao nezaobilazan ukras domova

Izmišljen u Francuskoj kako bi olakšao profesionalnim kuvarima da seku velike količine hrane, multipraktik je postao nezaobilazan ukras domova. Na svu sreću jer se njegova funkcija ne završava na seckanju povrća.

* Testo - multipraktik je odličan u pravljenju testa, samo ubacite brašno i kocke hladnog, pa čak i poluzaleđenog putera. Trik je u tome da se puter ne zagreje previše, pa kad se testo izmeša u aparatu, nastavite da ga mesite rukama.

* Sosovi - Kremasti sosovi svilenkastog izgleda imaju jednu zajedničku crtu - napravljeni su u multipraktiku. Kad pravite sosove poput pesta, neke sastojke prvo isecite, recimo parmezan, ali koristeći okruglo sečivo, pa tek onda nastavite sa klasičnim sečivom za ostale sastojke. Takođe, majonez možete praviti u multipraktiku jer je često teško mešati ručno. Ubacite žumanca, sok od limuna, senf, začine, uključite aparat, zatim dodajte ulje i još jednom izmešajte.

* Hleb - Ako vam fale prezle, a ne ide vam se u prodavnicu, sameljite tost.

Pire - Napravite pire od ma kog povrća, karfiola, graška, šargarepe. Povrće prvo skuvajte, dodajte po potrebi malo mleka, kisele pavlake, začina i dobićete ukusnu kašu. Takođe, napravite fil za čizkejk, važno je samo da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi.

* Sirevi - Meki sirevi ne idu u multipraktik osim ako ih mešate sa još nekim sastojcima. Jedini izuzetak je mocarela, ali neka bude hladna. Ohladite i polutvrde sireve poput gaude, čedara, dok tvrde sireve poput parmezana i pekorina prvo stavite na sobnu temperaturu.

Izvor: novosti.rs

Možda će vas interesovati i ovo: