Brz kolač sa jagodama i jogurtom

Brz kolač sa jagodama i jogurtom

Sastojci

2 jaja
200 g šećera
narendana kora ½ limuna
200 g jogurta
100 ml ulja
200 g + 2 kašike glatkog brašna
1 prašak za pecivo
50 g kokosa
500 g svežih jagoda
Posip
bademovi listići
pistaći
kokos

Priprema

1. Jaja penasto izmiksajte sa šećerom i limunovom korom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suve sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.

2. Biskvitnu smesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.

3. Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomešajte s dve kašike brašna.

4. Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smese. Preko biskvitne smese naređajte polovinu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smese. Na kraju rasporedite preostale jagode i pospite kolač mešavinom pistaća, bademovih listića i kokosa.

5. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom proverite je li pečen. Pre posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

Izvor: dnevno.hr

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.