Brz kolač sa jagodama i jogurtom
Sastojci
2 jaja
200 g šećera
narendana kora ½ limuna
200 g jogurta
100 ml ulja
200 g + 2 kašike glatkog brašna
1 prašak za pecivo
50 g kokosa
500 g svežih jagoda
Posip
bademovi listići
pistaći
kokos
Priprema
1. Jaja penasto izmiksajte sa šećerom i limunovom korom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suve sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.
2. Biskvitnu smesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.
3. Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomešajte s dve kašike brašna.
4. Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smese. Preko biskvitne smese naređajte polovinu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smese. Na kraju rasporedite preostale jagode i pospite kolač mešavinom pistaća, bademovih listića i kokosa.
5. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom proverite je li pečen. Pre posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.
Izvor: dnevno.hr