Divna topla čokolada po receptu Džejmija Olivera
Potrebno:
- 2 kašike mleka u prahu
- 4 kašike gustina
- 4 kašike šećera u prahu
- 4 kašike kakaa
- 100g crne čokolade
- 1 prstohvat cimeta
- 1 prstohvat morske soli
Priprema:
Sve sastojke sipajte u teglu a čokoladu iseckajte na male komadiće. Zatvorite teglu i dobro promućkajte.
Zagrejte mleko u lončetu (2 šolje od 1,5 dl). Malo mleka od te količine odvojte u šoljicu i tu sipajte 3 velike supene kašike čokoladne mešavine. Kao kad pravite puding. Kad mleko provri, dodajte ono što ste odvojili i mešajte da se ne naprave grudvice. Pustite da se malo krčka (isključite ringlu) ali pazite da ne zagori. Kada se dovoljno zgusne skolonite sa ringle i sipajte u šoljice.
Prijatno!
Izvor: Pressonline