Recept za čorbast pasulj
Foto: Youtube

Najbolji čorbast pasulj koji ćete probati. Ovo je recept čuvenog Steve Karapandže

Legendarni kuvar Stevo Karapandža otkrio je da najviše uživa u jelu koje se redovno nalazi na našim trpezama – domaćem, čorbastom pasulju za koji ima svoj recept.

Veliki majstor kulinarstva u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.

Recept za čorbast pasulj

Sastojci:

  • 450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 2 lovorova lista
  • 300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika biljnog začina
  • 2 kašike brašna
  • 30 ml ulja
  • po ukusu soli

Priprema:

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja.

Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom.

Iseckati sitnije dve glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i dva lovorova lista.

Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju.

Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja).

Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.

Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku.

Zagrijati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku.

Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još pet minuta i isključiti.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.