Pasta sa belim lukom

Pasta sa lukom. Ukusno, zdravo, lako za napraviti.

Pasta je uvek odličan izbor za brzinski i ukusan obrok. Možemo je spremati na razne načine i uz dodatke po želji, a mi vam ovaj put donosimo recept za ukusnu testeninu sa lukom, vinom i sirom. Za testeninu možete koristiti koju god vrstu volite ili imate u kuhinji, rezultat će biti isti.

Recept za testeninu sa lukom

Sastojci:

340 g testenine
2 kašike putera
2 kašike maslinovog ulja
3 glavice crnog luka
6 čenova belog luka
3 kašičice majčine dušice
1dl šolje belog vina
1 kašika soja sosa
1 kocka za kokošiju supu (može i povrtna, ako pravite vege varijantu)
1 šolja vode
1/3 šolje pavlake za kuvanje
150g rendanog sira
so, biber

Priprema:

U tiganju zagrejte puter sa malo ulja kako puter ne bi zagoreo. Dodajte iseckan crni luk i dinstajte dok luk ne omekša i ne karamelizuje se. Zatim dodajte belo vino.

U manjoj posudi skuvajte bujon od kocke za supu, a u međuvremenu skuvajte testeninu koju ste odabrali.

U izdinstan luk dodajte pripremljen bujon i skuvanu testeninu, pa nastavite da krčkate dok se svi ukusi lepo ne povežu.

Dodajte pavlaku, soja sos i rendani sir, pa mešajte dok se sir ne istopi i odmah poslužite.

Sigurni smo da ćete uživati u ovoj pasti. Prijatno!

Možda će vas interesovati i ovo: