Pohovani oslić sa pivom
Pohovanje bilo kog komada mesa, pa i oslića, nas često uplaši: potrebno je mnogo sudova, potrebno je "uprljati" i ruke, ali rezultat se uvek višestruko isplati. Donosimo vam recet za pohovanog oslića sa pivom koji će postati standardan na vašoj trpezi.
Potrebno:
400 gr krupnijih fileta oslića,
čaša brašna,
kašičica suvog začina,
malo soli,
2 kašičice začinske paprike,
1/2 flaše piva,
brašno,
prezle,
ulje za prženje
Priprema:
Pripremiti filete od oslića, a možete uzeti i gotove filete.
Posebno pripremiti orli sos na sledeći način: staviti 1 čašu brašna, 1 kašičicu suvog začina, 2 kašičice začinske paprike, malo soli i 1/2 flaše piva. Sve to dobro promešati da se zapeni.
Filete zatim uvaljati u brašno, u orli sos, pa u prezle i pržiti u dubokom ulju.
U smesu sa pivom možete dodati i semenke susama.
Ovako pripremljena riba vrlo je ukusna i vruća i hladna.