Novi načini pohovanja za sočno i ukusno meso

Novi načini pohovanja za sočno i ukusno meso

Ne morate pohovati meso samo pomoću brašna, jaja i prezli.

Piletina je mnogima najukusnije pohovano meso, a ako ćete ga spremiti na klasičan način, dobro je znati nekoliko trikova. Pre svega, važno je da bude na sobnoj temperaturi i da ga posolite makar dva sata pre pripreme. Ako stavite hladno meso u vruće ulje, temperatura ulja će se smanjiti i piletina se neće ravnomerno ispržiti, a zbog toga neće imati ni hrskavu koricu. Pre pohovanja neka na sobnoj temperaturi bude barem pola sata. Ako kupujete prezle, pročitajte sastav jer ponekad imaju nepotrebne dodatke. Ako možete, najbolje je da ih pripremite kod kuće od starog hleba koji ste osušili i samleli. 

Susam, kinoa, parmezan… 

Ako vam je već dosadilo klasično pohovanje, probajte meso da spremate u sezamu jer ćete dobiti hrskavu koricu, ali i drugačiji ukus. Susam je zapravo zamena za prezle i stavlja se nakon što ste meso uvaljali u brašno i jaja. 

Dok neki vole susam, drugi su apsolutno sigurni da će najhrskavija korica biti ako se meso pohuje u kukuruznim pahuljicama (cornflakes). Priprema je ista kao i kod klasičnog pohovanja, ali na kraju se meso oblaže usitnjenim pahuljicama. 

Ako koristite kinou umesto prezli za pohovanje mesa, takođe ćete dobiti hrskavo meso, ali u jednoj zdravoj varijanti. Kuvana kinoa sjajna je za pohovanje jer prilikom pečenja postaje jako hrskava. Pileća prsa uvaljajte u jaja, zatim u kuvanu kinou, dodajte so i biber, a zatim 20 do 25 minuta pecite u rerni na 220 stepeni. 

U bilo koju smesu možete dodati omiljene začine i pripremiti svoje idealno pohovano meso. Takođe, prezlama možete dodati rendani parmezan, a osim što će biti hrskavo, meso će biti jako ukusno. 

Izvor: tportal

Možda će vas interesovati i ovo: