Jeftino vino nije uvek i nekvalitetno

Jeftino vino nije uvek i nekvalitetno

Somelijer Mark Oldman kaže da ne treba da vas bude stid kada u restoranu birate najjeftinije vino pošto je ono najčešće boljeg kvaliteta od onih neznatno skupljih

 

Nemate dovoljno novca, a ne želite ni da pijete loše vino? I zato u restoranu ne naručujete najjeftinije, nego drugo ili treće iznad njega po ceni. I grešite, tvrde somelijeri.

Jer, ugostitelji znaju da većina ljudi razmišlja na ovaj način, a cena se ne odražava uvek na kvalitet. Pa, ako nemate novca, slobodno naručite ono koje najmanje košta u karti pića, jer po kvalitetu nije ništa lošije od malo skupljih.

U knjizi "Kako da pijete kao milijarder", somelijer Mark Oldman kaže da ne treba da vas bude stid kada birate najjeftinije vino pošto je ono boljeg kvaliteta od neznatno skupljih. Postoji, ipak, jedna caka. Ovo pravilo ne važi u "birtijama" već u restoranima koji vode računa o karti pića. Takođe, ne isplati se ni da naručite vino na čašu jer ta cena vlasniku najčešće "pokriva" celu flašu.

Savet plus: Kada u prodavnici kupite jeftino vino i ne svidi vam se njegov ukus, probajte da ga popravite sa nekoliko zrna soli koja bi trebalo da uravnoteže aromu.

Izvor: Večernje novosti

Možda će vas interesovati i ovo: