Ćuretina sa mlincima

Ćuretina sa mlincima: Ukus tradicije

Sastojci:

Ćureći fille 500 g
Mlinci 500 g
Bujon (ćureći ili pileći) 550 ml
kocka za supu 1/2 (5 g)
Kisela pavlaka 20 % mm 180 g
Sir 200 g (polutvrdi)
Pavlaka za kuvanje 500 ml
500 ml
so, biber

Priprema:

Ćureće šnicle blago izmasirati prstima. Ako su tanko isečene, nema potrebe da ih lupate kuhinjskim čekićem. Posoliti ih i posuti mlevenim biberom.

Zagrejati ulje i ispržiti šnicle sa obe strane po par minuta, da porumene, pa ih iseći po širini na trake. Staviti bujon da proključa, pa razmutiti 1/2 kocke za supu. Umesto bujona se može koristiti i proključala voda, u kom slučaju razmutiti celu kocku za supu.

Mlince izlomiti na manje komade, ali ne mnogo sitno. U veću šerpu sipati bujon, pa polovinu izlomljenih mlinaca staviti u bujon i dobro ih natopiti. Kada su mlinci omekšali (ne držati ih previše u bujonu da ne bi bili gnjecavi), izvaditi ih i ponoviti postupak sa preostalom količinom mlinaca. Pomešati kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje i po potrebi i ukusu posoliti.

Uzeti veću vatrostalnu ili keramičku posudu, ili više manjih posuda i ređati slojeve na sledeći način: na dno posuda sipati po malo ulja u kome je meso prženo. Zatim staviti malo mlinaca, preko malo pavlake za kuvanje, pa malo isečenog mesa, pa opet pavlake za kuvanje, pa mlinaca, pa pavlake za kuvanje.

Ukoliko vam je možda ostalo malo bujona, prelite ga preko mlinaca. Obično ne ostane ništa kada se mlinci lepo natope. Naravno, sastojke možete ređati i po vašoj želji. Preko umućene pavlake za kuvanje izrendati 150 g sira na krupno.

Rernu zagrejati na 200C i peći mlince 20 do 30 minuta (dok ne porumene). Pečene mlince izvaditi iz rerne i posuti preostalim sirom. Ne vraćati u rernu, već ostaviti da se sir otopi. Poslužiti toplo.

Izvor: blic.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.