Hobotnica sa krompirom u rerni
Veliki broj ljudi od hobotnice pravi salatu, ali ako ste više za "standardniju" varijantu, ovo je jedan poprilično jednostavan način kako da pripremite hobotnicu sa krompirom u rerni.
Potrebno
1 hobotnica (cca 2kg)
1,5kg krompira
2 glavice crnog luka
1 beli luk
1,5dcl belog vina
ruzmarin
lovor
maslinovo ulje
so, biber
Priprema
Ja sam uzeo već smrznutu hobotnicu, ali ako ste u prilici da kupite svežu hobotnicu, obavezno je pre pripreme zamrznite na bar 24h.
Hobotnicu stavite u šerpu sa 1dcl vode i poklopljeno kuvajte 15-ak minuta.
Ona će pustiti svoju vodu i promeniti boju.
Krompir isecite i zajedno sa očišćenim crnim lukom stavite u pekač. Dodajte i beli luk (ceo), 3 lista lovora i grančicu ruzmarina.
Na povrće stavite hobotnicu, začinite i sve zalijte maslinovim uljem.
Poklopljeno pecite sat vremena na 180C.
Nakon sat vremena dolijte 1,5 dcl belog vina i nastavite da pečete još 30-ak minuta. Zadnjih 10 minuta otklopite pekač.
Hobotnica bi za ovo vreme trebalo da je ispečena, ali to proverite viljuškom. Trebalo bi da lako prolazi kroz meso.
Izvor: kuvar.in.rs