
Carski mafini krcati povrćem
Carska pita je nezaobilazna na svečanoj trpezi, ali možete je jesti kao predjelo, ali i za doručak ili večeru.
Izgledom dosta podseća na projaru, a u nju možete da dodajte sastojke po želji. Naš predlog je raznovrsno povrće, kao i šunka i sir. Carska pita je zasitna, a ako je napravite u kalupu za mafine biće i dekorativna.
Sastojci:
4 jajeta
100 ml jogurta
100 ml ulja
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
150 g tvrdog sira
150 g praške šunke
4-5 kisela krastavca
2-3 pečene paprike
1 tikvica
Priprema:
Penasto umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Promešajte, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i so.
Sjedinite mikeserom, pa u dobijenu smesu dodajte sitno secaknu šunku, kisele krastavce, rendani sir, kao i seckanu papriku.Tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji 10 minuta.
Dobro ocedite i dodajte u smesu. Lepo promešajte, pa sipajte u kalup za mafine koji ste nauljili.
Pecite na 200°C oko 15-20 minuta. Pitu možete da napravite i standradno, samo je izlijte u tepsiju koju ste nauljili.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.