PIKANTNA TACO SALATA SA JUNETINOM
Hladna testenina ume da bude zaista jako ukusna ako je pripremite na pravi način. Iako deluje da je to samo mešanje sastojaka, ipak treba uneti malo razmišljanja. Pikantna taco salata je savršen primer!
Nije preproučljivo da u ovakve obroke stavljate kremaste soseve koji su na bazi pavlake, na primer. Ali, zato je jako preproučljivo da ubacite povrće koje ima onaj “hrsk” efekat, tipa krastavca ili icebearg salate. Uglavnom je dobro da budu pikante i da budu blago kremaste, tek toliko da sve zajedno bude jedna celina.
Ova divna kombinacija koju vidite na slikama inspirisana je meksikom i onim njihovim hrskavim pikantnim takosima. Pre nekog vremena sam objavila recept za takose, baš sam koristila istu meksičku mešavinu povrća iz Premia asortimana.
Koristite kratku testeninu tipa penne i neka bude od durum pšenice jer je takva testenina prvo kvalitetnija a drugo, bolje se drži nakon kuvanja – ne slepljuje se i ostaje pravilnog oblika. I nikako je nemojte prekuvati, držite se uputstva sa pakovanja ?
I na kraju obavezno dodajte jedan tajni “hrsk” sastojak da biste imali potpuni meksikana doživljaj. Izmrvite tortilja čips i sve izmešajte i nikome ništa ne pričajte. Ako neko čuje da ste stavili čips u pastu, ne piše vam se dobro ?
sastojci:
400 g mlevene junetine
1 kašika maslinovog ulja
½ glavice crvenog luka
1 čen belog luka
250 g Premia Penne Rigate
250 g Premia smrznute Meksičke mešavine
šaka Premia tortilja čipsa
100 g čeri paradajza
100 g krastavca
100 g icebearg salate
150 g sosa za pastu na bazi paradajza
So, po potrebi
½ kašičice sveže mlevenog bibera
1 kašičica čili paprike
1 kašičica sitno seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Na malsinovom ulju propržite crveni i beli luk sa malo soli, toliko da omekšaju. Dodajte mleveno meso i pržite da meso postane braonkasto. Pustite da jednom ili dvaput meso uhvati za dno šerpe, zatim dodajte malo vode i kuvajte dok voda ne ispari. Na kraju začinite sa još soli ukoliko je potrebno pa dodajte i malo bibera i malo čilija. Ostavite sa strane.
U dosta posoljene kipuće vode skuvajte penne prema uputstvu sa pakovanja. Zatim ih procedite i ostavite sa strane. Nemojte ih ispirati (zapravo, to nemojte nikada raditi) i nemojte ih prelivati uljem. Ako se desi da se testenine slepe, to možete rešiti sa nekoliko kašika vode i sa malo mešanja.
Smrznuto povrće skuvajte u kipućoj posoljenoj vodi. Kada omekša, procedite ga i ostavite sa strane. A za to vreme iseckajte krastavac, iceberg salatu i paradajz. U većoj činiji pomešajte skuvanu pastu, meso, skuvano povrće, svežu salatu, začine, sos od paradajza i izmrvljeni tortilja čips. Sve dobro izmešajte pa ostavite da stoji 10-ak minuta. Zatim, ponovo dobro izmešajte i poslužite ili stavite u frižider do služenja.
izvor: milinkuvar.com