5 razloga da svako veče popijete jabukovo sirće

5 razloga da svako veče popijete jabukovo sirće

Postanite vitki i zdravi pomoću jedne namirnice. Otkrivamo sve blagodeti jabukovog sirćeta.

1. Otpušiće vam nos

Kada jednom probate jabukovo sirće, više se nikada nećete vratiti na kapi za nos. Sirće je učinkovito jer je bogato kalijumom.
Pored toga, jabukovo sirće redukuje količinu sluzi u nosu. Dakle, kada sledeći put osetite da vam se nos zapušio, samo dodajte malo jabukovog sirćeta u čašu hladne vode i problem će biti rešen.

2. Rešava loše varenje

Ako patite od ovog problema, pre svakog obroka uzmite mešavinu koju ćete pripremiti od sledećih sastojaka: kašičica jabukovog sirćeta i kašičica meda koje ćete pomešati u čaši hladne vode.

3. Leči bolno grlo

Pomešajte četvrtinu šolje jabukovog sirćeta i četvrtinu šolje tople vode, i bol u grlu će nestati. Najbolje od svega je što ovaj napitak možete da koristite i preventivno.

4. Štiti srce

Ako želite da osigurate zdravlje svog srca, nema boljeg načina od jabukovog sirćeta. Hlorogena kiselina, antioksidant koji se nalazi u sirćetu, sprečava sve vrste oksidacija delova holesterola, čime značajno umanjujete rizik od srčanih bolesti.

5. Uklanja akne

Kako jabukovo sirće ima sposobnost da izbalansira PH vrednost vaše kože, idealan je za čišćenje lica. Bilo da ga pijete sa vodom ili nanosite direktno na lice, za kratko vreme primetićete razliku.

Izvor: Žena

Možda će vas interesovati i ovo: