Doručak za tren oka: 3 načina za spremanje jaja u mikrotalasnoj
Jaja su tradicionalan doručak, ali niste uvek raspoloženi da pržite i prljate tiganje i šporet. U takvim mometima, mikrotalasna može odlično da vam posluži. Zato pogledajte ova tri neverovatno brza i jednostavna načina da spremite omiljeni doručak - i to sve u onom tanjigu iz kog ćete da jedete.
KAJGANA
Podmažite keramičku posudu uljem, i u nju stavite jaja. Izmutite ih viljuškom, i dodajte sve što inače stavljate u kajganu. Budite kreativni - kačkavalj, šunka, luk, pečurke, kiseli krastavčići, spanać... Posolite i sve dobro izmešajte, pa stavite u mikrotalsnu na najjače podešavanje na jedan minut. Izvadite, promešajte, pa vratite na 30 sekundi. Doručak je spreman!
NA OKO
Izgledaju kao da su sa tiganja, a zapravo se spremaju u tanjiru. Tanjir morate da podgrejete, pa ga zato prvo stavite na dva minuta u mikrotalasnu, Izvadite ga pažljivo, stavite malo putera i razbijte jaje. Malo probušite žumance vrhom noža, kako ne bi eksplodiralo u mikrotalasnoj. Pecite 45 sekundi, pa ako belance još uvek nije spremno, kuvajte još petnaestak minuta.
POŠIRANA
Neverovatno, ali najlakši način da se naprave poširana jaja je upravo u mikrotalasnoj. Napunite staklenu činiju vodom, i unutra razbijte jedno jaje. Pokrijte tanjirom, i sve tako ubacite u mikrotalasnu na minut. Proverite da li je gotovo - belance bi trebalo skoro u potpunosti da pokrije žumance. Ako nije gotovo, kuvajte još desetak sekundi.