ZAŠTO SE U KROMPIR PRE PEČENJA DODAJE SIRĆE: Engleski profi kuvari otkrili "caku" savršenog priloga

ZAŠTO SE U KROMPIR PRE PEČENJA DODAJE SIRĆE: Engleski profi kuvari otkrili "caku" savršenog priloga

Pomoću ovog trika pečeni krompir će vam uspeti baš svaki put.

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu, jer ne samo da kilogram ne košta mnogo, nego od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata... Naravno, svi ga vole kao prilog,a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost. Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.

Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta. Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju. Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju.Ovako pripremljen krompir je dostajan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.