Bakin patišpanj s višnjama
Napravite ovaj divan kolač koji će vas svojim mirisom i ukusom vratiti u neka prošla vremena - u detinjstvo i bakinu kuhinju.
Sastojci:
5 jaja
14 (supenih) kašika šećera
14 kašika brašna
14 kašika mleka
12 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Višnje, po želji
Šećer u prahu
Priprema:
Oprati višnje i izvaditi koštice, zatim ih iseckati na dva deca
U jednoj činiji umešati brašno i prašak za pecivo
U drugu umutiti mikserom jaja, šećer, vanilin šećer, mleko i ulje
Dodati brašno i prašak i sve zajedno umutiti.
Nauljiti tepsiju uljem i posuti brašnom
Pred ubacivanje u rernu posuti smesu višnjama, oko 2-3 šake (po želji)
Peći deset minuta na 200 stepeni, a zatim još 15 na 180 stepeni
Kada bude gotovo posuti šećerom u prahu.
IZVOR: SUPER ŽENA