
Bakin patišpanj s višnjama
Napravite ovaj divan kolač koji će vas svojim mirisom i ukusom vratiti u neka prošla vremena - u detinjstvo i bakinu kuhinju.
Sastojci:
5 jaja
14 (supenih) kašika šećera
14 kašika brašna
14 kašika mleka
12 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Višnje, po želji
Šećer u prahu
Priprema:
Oprati višnje i izvaditi koštice, zatim ih iseckati na dva deca
U jednoj činiji umešati brašno i prašak za pecivo
U drugu umutiti mikserom jaja, šećer, vanilin šećer, mleko i ulje
Dodati brašno i prašak i sve zajedno umutiti.
Nauljiti tepsiju uljem i posuti brašnom
Pred ubacivanje u rernu posuti smesu višnjama, oko 2-3 šake (po želji)
Peći deset minuta na 200 stepeni, a zatim još 15 na 180 stepeni
Kada bude gotovo posuti šećerom u prahu.
IZVOR: SUPER ŽENA
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.