Banane u šlafroku

Banane u šlafroku

Sastojci

6 banana

ulje za prženje

šećer u prahu za posipanje

Za testo za pohovanje:

250 g brašna

10 g kvasca

3 dl mlake vode

5 g soli

2 jajeta

čašica konjaka

50 g istopljenog, pa prohlađenog putera

Priprema

1. Cele, neoljuštene banane poređajte u pleh i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko pola sata okrećući ih nekoliko puta. Pečene banane oljuštite i isecite svaku uzduž na pola.

2. Napravite testo za pohovanje tako što cete prosejanom brašnu u posudi za mešenje dodati kvasac rastopljen u malo mlake vode, so, žumanca i konjak i od toga, uz dodavanje mlake

vode koliko je potrebno, zamesite tvrđe testo. Izlupajte ga dobro varjačom, pa dodajte preostalu vodu, puter i čvrsto ulupan sneg od dva belanceta. Mutite testo varjačom dok ne dobijete ujednačenu žitku masu malo gušću nego za palačinke.

3. Umočite banane u testo i ispržite ih u većoj količini dobro zagrejanog ulja. Ocedite ih od masnoće, poređajte na tacnu, pospite šećerom i odmah servirajte.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: