Bez pečenja: Čokoladni čizkejk gotov za samo par minuta

Bez pečenja: Čokoladni čizkejk gotov za samo par minuta

Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja čula finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.

Sastojci za podlogu:

150 g mlevenog keksa s maslacem
100 g maslaca
2 kašike kakaa
Pogledajte recept za čizkejk sladoled.

Krem:

300 g čokolade za kuvanje
500 g sira maskarpone
200 g šećera u prahu
250 ml pavlake za šlag

Priprema:

Pomešajte keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca.
Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa "istući" valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati.
Savet: Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Možda će vas interesovati i ovo: