Brzi čokoladni kolač bez brašna
Fenomenalan spoj ukusa badema i zavodljive čokolade.
Sastojci
220 g putera
160 g čokolade
šolja mlevenih badema (oko 100 g)
9 žumanaca
8 belanaca
7 kašika šećera + 7 kašika
Čokoladna glazura (100 g čokolade i kašičica ulja)
Priprema
1. U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite i bademe i sve dobro promešajte.
2. U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera.
3. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam.
4. Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca.
5. Sipajte smesu u kalup ili pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 35 minuta.
6. Pečen kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite po ukusu.
Izvor: Stvar ukusa