Brzi kolač od kikirikija i čokolade
Sastojci
150 g čokolade za kuvanje
100 g putera
215 g šećera
75 g brašna
2 kašike kakaoa u prahu
2 jaja
200 gr putera od kikirikija
Priprema
1. Zagrejati rernu na 160 stepeni, a pleh podmazati sa malo maslaca.
2. Čokoladu i maslac kuvati na pari dok se čokolada ne otopi i smesa postane glatka.
3. U drugu činiju staviti šećer, brašno i kakao u prahu. U to dodajte čokoladu i jaje i mešati dok se smesa ne sjedini. Sipajte u pleh, a preko toga namažite puter od kikirikija. Možete upotrebiti čačkalicu ili nož kako biste pomešali puter i tamnu masu i dobili šareni kolač.
4. Pecite u rerni 35-40 minuta. Kada se potpuno ohladi isecite i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa