Čizkejk čokoladne kuglice koje se ne peku
Sastojci
250 g krem sira, sobne temperature
4 kašike maslaca
1/2 šolje mrvljenog keksa
4 šolje šećera u prahu
300 g čokoladnih listića
Priprema
1. U velikoj posudi, mešajte krem sir i maslac zajedno dok se ne sjedine.
2. Dodajte mrvice keksa i dobro mešajte.
3. Dodajte šećer u prahu.
4. Pokrijte i ohladite u frižideru najmanje 1 sat, a može da odstoji i preko noći.
5. Stavite komad pak papira i pomerite smesu iz frižidera.
6. Formirajte kugle kašikom predviđenom za to.
7. Vratite u frižider 10-20 minuta ako su suviše mekane.
8. Čokoladu istopite u mikrotalasnoj, mešajte svakih 15 sekundi kako se ne bi stvrdnula. Umočite kugle u čokoladu. Vratite ih na papir i ostavite da se ohlade dok se čokolada ne stvrdne.
Izvor: Stvar ukusa