
Čizkejk od kajsija i bele čokolade
Sastojci
200 g keksa
50 g otopljenog putera
7 zrelih kajsija
2 lista želatina
300 g bele čokolade
300 ml slatke pavlake
250 g krem sira
85 g šećera + 2 kašike
Priprema
1. Izlomite keks na komadiće. Okrugli pleh prečnika 20 cm podmažite sa malo putera. Ostatk putera dodajte keksu. Sipajte smesu u podmazan pleh i izravnajte. OStavite da stoji dok pripremate fil.
2. Iseckajte kajsije na male kockice. Želatin stavite u činiju, prekrijte hladnom vodom, pa ostavite 10 minuta da omekša. Izlomite čokoladu i stavite u šerpu sa 100 ml slatke pavlake, pa otopite na pari.
3. Iscedite vodu iz želatina, pa ga umešajte u otopljenu čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se ne sjedini.
4. Dobro umutite šećer i krem sir, posebno umutite ostatak slatke pavlake, pa spojite ove dve smese. Na kraju spojite i sa čokoladnim filom, pa u smesu dodajte i seckane kajsije.
5. Izručite u pripremljen pleh sa keksom, pa ostavite da se hladi najmanje 4 sata. Po želji, ukrasite grilovanim kajsijama, pospite ih sa dve kašike šećera ili narendajte malo bele čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.