Čizkejk od kajsija i bele čokolade

Čizkejk od kajsija i bele čokolade

Sastojci

200 g keksa

50 g otopljenog putera

7 zrelih kajsija

2 lista želatina

300 g bele čokolade

300 ml slatke pavlake

250 g krem sira

85 g šećera + 2 kašike

Priprema

1. Izlomite keks na komadiće. Okrugli pleh prečnika 20 cm podmažite sa malo putera. Ostatk putera dodajte keksu. Sipajte smesu u podmazan pleh i izravnajte. OStavite da stoji dok pripremate fil.

2. Iseckajte kajsije na male kockice. Želatin stavite u činiju, prekrijte hladnom vodom, pa ostavite 10 minuta da omekša. Izlomite čokoladu i stavite u šerpu sa 100 ml slatke pavlake, pa otopite na pari.

3. Iscedite vodu iz želatina, pa ga umešajte u otopljenu čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se ne sjedini.

4. Dobro umutite šećer i krem sir, posebno umutite ostatak slatke pavlake, pa spojite ove dve smese. Na kraju spojite i sa čokoladnim filom, pa u smesu dodajte i seckane kajsije.

5. Izručite u pripremljen pleh sa keksom, pa ostavite da se hladi najmanje 4 sata. Po želji, ukrasite grilovanim kajsijama, pospite ih sa dve kašike šećera ili narendajte malo bele čokolade.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: