Domaća čokolada sa kokicama i kikirikijem

Domaća čokolada sa kokicama i kikirikijem

Sastojci

350 g čokolade za kuvanje

50 g iskokanih kokica

70 g slanog kikirikija

prstohvat soli

Priprema

1. Obložite pravougaonu posudu papirom za pečenje. Otopite čokoladu na pari oko 4 minuta, dok ne dobijete glatku smesu. Sklonite sa vatre i dodajte kokice, kikiriki i so. Mešajte smesu sve dok se kikiriki i kokice potpuno ne prekriju čokoladom.

2. Sipajte smesu u pripremljen pleh i oblikujte tanak pravougaonik. Stavite u frižider na minimum 30 minuta, da se dobro ohladi i očvrsne.

3. Polomite rukama na manje komade i čuvajte u frižideru, posudi koja ne propušta vazduh. Ovaj slatkiš može da stoji najduže pet dana.

izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.